Lågendalsrittet 2017 AVLYST
Dato: 15.09.17 Av:H.Aschjem

VIKTIG MELDING: På bakgrunn av lav oppslutning velger vi å avlyse helgens ritt.

Det er en tung avgjørelse men på grunn av kostnadene knyttet til arrangementet og at det blir engasjert et stort antall frivillige for gjennomføringen ser vi det desverre ikke hensiktsmessig å holde rittet.
I skrivende stund har vi 45 påmeldte og det skal en styrke på 25-30 personer til for å dekke behovet for vakter og personell i forbindelse med gjennomføringen. 
Vi beklager så mye men håper på forståelse for denne vurderingen.

 
Vi takker også samtlige som meldte seg på, beløp som eventuelt er betalt inn vil bli refundert.

 
LÅGENDALSRITTET 2017
Dato: 03.04.17 Av:Hovedstyret

Etter fjorårets seine snøvær som førte til at vi måtte avlyse rittet dagen før, har vi sett på ny dato for årets utgave. Siden mai måned allerede er fullstappet og det er mye som skjer er det ikke mulig å finne en ledig helg på våren. Vi prøver derfor å legge det til september. Så sett av lørdag 16. september. Håper at det er mange som ikke har pakket bort sykkelen selv om sesongen nærmer seg slutten.

 
Lågendalsrittet 30.04.16 er avlyst
Dato: 29.04.16 Av:H. Aschjem

Viktig melding til alledeltakere i Lågendalsrittet: Værmeldingen for det neste døgnet viser en del nedbør og temperaturer ned mot null grader. Det er ventet snø og glatte veier over løypas høyeste punkt. Vi har derfor besluttet å avlyse rittet.

De som allerede er forhåndspåmeldte vil få pengene for startkontigenten refundert.

Vi håper på å arrangere rittet seinere på sesongen, dato er ikke bestemt men vi ser på september som en mulighet. Følg med her og på vår facebook side for oppdateringer.

 
Oppstart sykkeltrening for barn 19.04.2016
Dato: 18.04.16 Av:Tom Kristian Hvaal

Hei, Vi starter opp med sykkeltrening for barn Tirsdag 19.04.2016, alder fra 2005. Oppmøte på parkeringen til barnehagen. Kl.18.00 til Ca.19.30 dette avheger litt av hvor vi sykler.

Husk hjelm og sjekk at sykkel er i god stand. Dersom det er foeldre som ønsker og være med så er det veldig hyggelig og ikke minst til god hjelp.

Hilsen Christer S og Tom K

 
Lågendalsrittet Lørdag 30.04.16
Dato: 03.03.16 Av:H.Aschjem
Til alle ivrige sykelistersom ønsker en tidlig start på rittsesongen har vi igjen gleden av å invitere til turritt i Lågendalen, Lørdag 30. april kl 11.00.
Rittet er ca 82 km og går i en spennende og variert løype med en 4 KM lang klattring underveis.

For påmelding, Klikk her>>
 
Oppstart sykkeltrning for barn
Dato: 10.05.15 Av:Tom Kristian Hvaal
Vi starter opp med sykkeltrening for barn 11-14 år (5-8) Tirsdag 12.05 kl.18.00 til 19.30 oppmøte på parkeringen Svarstad barnehage. Mvh. Tom K Hvaal
 
Resultater fra Lågendalsrittet
Dato: 25.04.15 Av:H. Aschjem
Da er Lågendalsrittet 2015 historie, av vel 130 påmeldte ryttere vår det ca 110 som trosset ruskeværet og stillte til start. Først over målstreken var Lars Gurandsrud (Frogner SK) tett fulgt av hjemmefavoritten Daniel Jaerson (Asker SK) og på 3. plass Alexander Kjær (Frogner SK) Raskeste kvinne var i år som i fjor; Hanne Marit Alstad fra Kongsberg IF sykkel.

Fullstendige resultatlister er nå klare, Klikk her>>

Bilder fra rittet vil bli lagt ut de nærmeste dagene, følg med her på hjemmesiden og på Lågendalsrittet sin side på facebook.

Vi takker alle som trosset været og stillte opp i lågendalen!
 
Lågendalsrittet 25. april 2015
Dato: 28.01.15 Av:H.Aschjem
Vi i Svarstad IL Sykkel har igjen gleden av å invitere til turritt i Lågendalen. Lørdag 25. april kl 11.00 går startskuddet for den 82 km lange runden.
Løypen vil være samme som forrige år, for detaljer se vår inbydelse (PDF) i linken til høyre på siden. I grove trekk er det en variert løype med en relativt bra klatring midtveis, opp den mye omtalte "Skrim bakken". Informasjon og link til påmelding vil bli lagt ut her så fort den har åpnet.

Vi ønsker alle aktive og mosjonister velkommen til en tidlig start på sesongen 2015.
 
Sykkeltrening 10-13 år, ferdig for i år.
Dato: 24.09.14 Av:Tom Kristian
Hei, da var siste trening for sykkel gjort. kort oppsummert har dette vært veldig gøy, vi har i snitt vært 12-14 barn med flere voksne som har hjulpet til. vi har hatt stor fokus på kombinasjon lek og trening, det har vært gode tilbakemeldinger fra barna så dette må vi fortsette med til våren. Jeg har nevnt på treningen, at jeg skal se om det fins mulighet at vi kunne samlet oss og gjort litt spinning i vinter, dette kommer jeg til å informere om her på hjemmesiden og med skriv på skolen. Avslutningsvis vil jeg rette en kjempe stor takk til Arne Lindsverk, Tore Haukvik og andre som har gjort en super dugnad på Hole myra så vi kan bruke den både til sykkel og annen trening, mange takk.
 
Oppstart sykkeltrening Onsdag 20.08
Dato: 14.08.14 Av:Tom Kristian
Da starter vi opp med sykkel moro igjen, er du i alder `n 10-13 år, møt opp på parkeringen for Svarstad Barnehage, husk hjelm!!
 
Sykkeltrening for barn !
Dato: 06.05.14 Av:Tom Kristian Hvaal
Svarstad sykkel starter opp med sykkeltrening for aldersgruppen 10-13 år (født 2001-2004). Onsdag 14. Mai kl.18.00 til 19.30, oppmøte parkeringsplassen til Svarstad barnehage. både jenter og gutter ønskes velkommen. Vi starter opp med offroad (mtb) men blir det interesse for landevei skal vi se også mulighet for det. Trening vil foregå fast på onsdager og vil være i nærområdet til Svarstad. Vi vil forsøke og ha så variert og morsom trening som mulig, og uansett grunnlag skal det legges til rette slik at alle kan delta. Det vil ikke være fokus på utstyr men det er viktig at sykkelen har gir, bremser og er ellers en ``frisk`` sykkel. det anbefales ikke klikk pedaler enda da det blir noe aktivitet også på bena. HUSK HJELM!! Har du eller dine foreldre/foresatte spørsmål så ta kontakt med meg:) Tom Kristian Hvaal, 47329517, tkh@steni.no
 
Resultater Lågendalsrittet
Dato: 26.04.14 Av:Halvor
Da var Lågendalsrittet vel overstått for i år og vi gratulerer Håkon Lilland fra CK Alliance/ Team bikeshop.no med seieren. Han fikk en luke på 30 sekunder til andre mann, som var Bernt Christian Braaen, Vestre Aker SK. 3. plassen gikk til Alexander Krill fra Pave Culture Cycliste. Lilland vant på tiden 2:10:08. Beste kvinne ble Hanne Alstad fra Kongsberg IF Sykkel på tiden 2:29:55

Resultatlistene er nå klare, Klikk her>>

Bilder fra rittet vil bli lagt ut de nærmeste dagene, følg med her på hjemmesiden og på Lågendalsrittet sin side på facebook.

Vi takker alle som stillte opp og laget en fin ramme rundt årets arrangement og håper vi ser så mange som mulig tilbake på start neste år!
 
Oppfordring om å melde dere på før selve rittdagen
Dato: 24.04.14 Av:Stian
For å slippe kø i sekretariatet, er det veldig fint om dere melder dere på før selve rittdagen. Det gjør ting enklere for både oss og dere! :)

Dere kan melde dere på helt frem til en time før start. Starttidspunkt er kl. 11.
 
Praktiske opplysninger for rittet
Dato: 23.04.14 Av:H.A
Nå er det kun få dager igjen til rittet og værgudene melder en flott lørdag badet i sol fra skyfri himmel, god temperatur og lite vind over store deler av Østlandet førstkommende helg. Alt skal ligge til rette for en perfekt dag på sykkelen.
Her er noen korte praktiske opplysninger:
-Start og mål er midt i Svarstad sentrum.
-Parkering er også i sentrum og vil bli merket på rittdagen.
-Sekretariat, garderober er i Huldrehallen. Her vil det også være servering av kaffe og kaker etter målgang.

Når det gjelder trafikk og sikkerhet rundt arrangementet har vi vakter i alle kryss og i tillegg skilter som viser retningen. Det vil være en bil og motorsykkel som følger feltet. Vi oppfordrer alle til å følge trafikkregler og huske på at vegen ikke er sperret for normal trafikk.
Det er noen partier med dårlig asfalt, særlig mellom Hvittingfoss og Waal brua. Enkelte partier vil bli merket og det er vakter med flagg for å signalisere at farten skal dempes.

Vi ønsker alle velkommen og lykke til på lørdag!
 
Løypebeskrivelse Lågendalsrittet
Dato: 11.04.14 Av:H. Aschjem
Det har kommet noen spørsmål om en mer detaljert beskrivelse av løypa til årets utgave av Lågendalsrittet. I menylinjen, under LÅGENDALSRITTET , har vi lagt ut et kart over løypa og en høydeprofil.

Vi kan melde om at det fortsatt er en del snø i terrenget over løypas høyeste punkt men at veien er fri for snø og asfalten begynnerå tørke opp. Det vil som vanlig bli feiet for grus før ritt dagen.
Merk spesiellt slutten av løpet: Tidligere har vi kjørt 2 runder mellom Svarstad og Brufoss i avsluttningen. Dvs at vi har passert mål 2 ganger. Dette er endret i årets ritt og det er kun en runde på slutten.

Meld dere på og tren bra i Påsken!
 
Påmelding Lågendalsrittet 2014 - 26. april
Dato: 25.02.14 Av:Stian Skjerven
Påmelding til Lågendalsrittet 2014 er nå åpnet: Påmelding her>>. Pris 275 kr helt frem til siste uka, etter det 375 kr. Rittet arrangeres Lørdag 26. April kl 11.00, med start og mål i Svarstad sentrum. Invitasjon med detaljert beskrivelse av løypa, kart og profiler vil bli lagt ut i løpet av kort tid. Lik oss gjerne på Facebook: https://nb-no.facebook.com/laagendalsrittet
 
Lågendalsrittet lørdag 26. April 2014
Dato: 20.02.14 Av:Halvor Aschjem
Vi i Svarstad IL sykkel har igjen gleden av å invitere alle aktive og mosjonister til en ny utgave av Lågendalsrittet. Rittet arrangeres Lørdag 26. April kl 11.00. Start og mål er midt i Svarstad sentrum. For de som kjenner rittet og løypen fra tidligere år vil det bli noen små forandringer. Vi ønsker å tilby en morsom og variert løype og samtidig ta hensyn til sikkerhet og trafikale utfordringer. Hovedelementet med den 4 km lange klatringen fra Passebekk sentrum i rettning Skrim/ Omholtfjell har vi selvfølgelig beholdt siden dette er vårt varemerke. I avslutningen har vi valgt å droppe den ekstra runden mellom Svarstad sentrum og Brufoss til fordel for en mer variert variant som vi håper faller i smak hos rytterne. Link til påmelding, samt invitasjon med detaljert beskrivelse av løypa, kart og profiler vil bli lagt ut i løpet av kort tid. Vi ønsker velkommen til et morsomt og spennende turritt i Lågendalen.
 
Har du lyst til å bidra som leder eller trener innenfor sykkel?
Dato: 00.00.00 Av:Monica Tveit Tjentland

Svarstad IL har mange ivrige mosjonister, som både trener aktivt og deltar i ulike ritt innenfor både landevei og terrengsykling.

For tiden har vi dessverre likevel ingen trenere som kan tilby sykkeltrening for barn og unge. Vi søker derfor interesserte og engasjerte personer som har lyst til å bidra som ledere eller trenere innenfor sykkel.

Dersom noen er interessert i å starte organisert aktivitet for barn, unge eller voksne, ta gjerne kontakt med noen i hovedstyret i SIL.

 
Nyheter fra Sykkelgruppa
Dato: 1/11/13 Av:ea
Her vil man finne nyheter fra Sykkelgruppa